SINOPSIS: Branko Uvodić, legendarni voditelj kultne emisije Po tamburi, putem medija poziva sve znane i neznane tamburaške bendove iz Hrvatske i okolice na natjecanje, dvoboj tambura koji će se održati na jubilarnom 50. glazbenom festivalu Zlatne žice u Požegi. Ponukani velikom i bogatom nagradom, 3,5 kilograma teškom skulpturom kulena od 24 karatnog zlata, mladi i nepoznati tamburaški sastav Aveti ravnice putuje šinobusom iz svog zabitog sela na ušću Drave u Dunav na veliki događaj.

Izgubljeni u velikoj masi tamburaških bendova Aveti ravnice bivaju nepravedno optuženi za krađu glavne nagrade. Aveti ravnice bježe iz opće pomutnje tegleći svoje instrumente nesvjesni da sa sobom nose i zlatni kulen koji im je podmetnut od strane stvarnih kradljivaca. Tijekom duge i besane noći Aveti su progonjeni nepreglednim prostranstvima slavonske ravnice od policije, ali i svih tamburaških bendova koji se žele domoći zlatnog kulena. Na putu do svojeg rodnog sela Aveti su prisiljeni na fizičke obračune sa ratobornim tamburaškim skupinama kao što su Mesari, sastav mesnog kombinata, ciganski bend Siročići i ženski sastav Kulenove seke.

Kada se u samu zoru aveti dokopaju svoje ade na Dunavu tamo ih dočekuju pravi kradljivci kulena, tamburaški sastav Bitange. Avetima predstoji posljednji veliki obračun.